Klik op de namen om de foto's van modellen te bekijken!

Naam/Leeftijd:
Cees Hendriks, 62 jaar.

Woonplaats/Land:
Den Helder, Nederland.

Waar gaat je interesse naar uit?
Vliegtuigen in het algemeen. Geef vlieginstructie op zweefvliegtuigen en motorzweefvliegtuigen, rallyrijden met de MX-5 cabrio, sologitarist in een Rockband uit de zestiger jaren, hardlopen, muziek in zijn algemeen, lezen en uiteraard modelbouw!

Wat bouw je het liefst?
In schaal 1: 32 en het liefst moderne vliegtuigen (jets).

Heb je wel eens een prijs gewonnen?
Vele prijzen en kampioenschappen.

Welke modellen heb je gemaakt voor MBM?..
Een 1:32 F-105G, F4G en F-100D.

Welk artikel dat MBM van jouw werk heeft gepubliceerd is jouw favoriet?
Ik heb nog geen echte favoriet, maar er komen weer wat artikelen over modellen aan. vanaf nr.21 (MEI/JUNI 2008) Tijdsgebrek hinderde mij voorheen om meer artikelen te schrijven. Misschien maak ik later wel nog eens een keuze...

Wat zou je de lezers van MBM willen leren?
Hou het simpel. Werk rustig en zorgvuldig dan kun je de mooiste resultaten behalen. Schroom niet om bij meer ervaren modelbouwers uitleg of hulp te vragen. Laat je niet gek maken door allerlei technische kreten die tegenwoordig in de mode zijn om de meest simpele zaken interessant over te laten komen. Laat je ook niet teveel meenemen in de waan van de verweerders. Het lijkt vaak of vliegtuigmodellen slechts gebouwd worden om ze hevig te kunnen verweren. Kijk goed naar het echte vliegtuig waar je een model van wilt maken, dan zul je ontdekken dat deze lang niet zo verweerd zijn als sommige modelbouwers je willen doen geloven. In dat geval zou de verantwoordelijke crewchief zich schamen. Als je in de gelegenheid bent, kijk dan goed in de cockpit van vliegtuigen. Die zien er verrassend fris uit, hoogstens hier en daar een kaal plekje.

Blue Peter 2014