Klik op de namen om de foto's van modellen te bekijken!

Naam/Leeftijd:
Jeroen Veen.

Woonplaats/Land:
Mechelen, Nederland

Waar gaat je interesse naar uit?
Ik ben ooit begonnen met modelbouw toen die overbekende tweekleurige matchboxbouwdoosjes nog een rijksdaalder kostten. Naarmate mijn zakgeld en salaris toenam en ik mezelf Tamiyadozen kon veroorloven heb ik jarenlang militaire voertuigen en diorama's gebouwd. Uiteindelijk raakte ik een beetje uitgekeken op alle Olive Drabs, Panzergreys en Sand Yellows. Een paar jaar geleden heb ik dan ook mijn aandacht verlegd naar vliegtuigen. Hoewel ik eigenlijk alle types en tijden interessant vindt heb ik een warme plek voor NAVY-vliegtuigen, omdat ze vaak met prachtige kleurenschema's zijn uitgedost...

Wat bouw je het liefst?
Ik bouw altijd in 1:48. Die schaal maakt het mogelijk om heel veel detail toe te voegen en zichtbaar te houden en tegelijkertijd zijn modellen van die schaal nog heel goed op te bergen in een vitrinekast... tenzij je, zoals ik nu, bezig gaat met Lancasters en B-17's...

Heb je wel eens een prijs gewonnen?
Nee, nog nooit. Dat komt omdat ik geen lid ben van een vereniging. Ik post wel met grote regelmaat op het internet. Zo werd ik benaderd door Richard Franks, de eindredacteur van Model Aircraft Magazine, met het verzoek om een aantal artikelen te verzorgen. Dat doe ik nog steeds met groot plezier. En langs die weg is Peter van Essen me ook op het spoor gekomen, waardoor ik ook voor Modelbouw Magazine ben gaan bouwen en schrijven.

Welke modellen heb je gemaakt voor MBM?..
Dat varieert nogal. Ik heb een paar techniekartikelen gemaakt, over het bouwen en schilderen van resin cockpits en paint chipping, maar ook artikelen over modellen, zoals de C-47 Skytrain (Monogram), de P-51D Mustang (Tamiya) en de Warhawk (Hasegawa).

Welk artikel dat MBM van jouw werk heeft gepubliceerd is jouw favoriet?
Mijn favoriete publicatie is toch wel de Dakota C-47. Met name omdat ik dat model flink heb aangepakt, met compleet gegraveerde paneellijnen, rivetting en een aantal andere details. Het was de eerste keer dat ik een vliegtuig van dat formaat bouwde en zo intensief bewerkte (ik heb er geloof ik zo'n vier maanden over gedaan) en ook nog eens tevreden was met het eindresultaat! MBM Nr.17 (SEPT/OKT 2007)

Wat zou je de lezers van MBM willen leren?
Het klinkt nogal pretentieus om te zeggen dat ik de lezers van MBM wat zou willen leren, omdat er fantastische modelbouwers tussen zitten. Als ik mensen op nieuwe ideeën kan brengen en ze kan enthousiasmeren voor deze prachtige hobby ben ik echt meer dan tevreden!

Blue Peter 2014